Stichting Samen Varen

Over onze Stichting

Stichting Samen Varen organiseert jaarlijks een vaarverwenweek voor vrouwen met of herstellende van borstkanker én die door hun ziekte in een moeilijke financiële situatie zijn geraakt.

Het behoeft geen uitleg: kanker eist en ontwricht levens. Wie kent er niet iemand in zijn directe omgeving met deze verschrikkelijke ziekte. Wat nog in ongewenste schemering blijft, zijn de sociale gevolgen, ook wel het ‘grote zwarte gat’ dat deze ziekte in veel levens slaat. Naast ziek zijn en het vertrouwen in het lichaam dat weg is, verandert je leven en staat dat volledig op zijn kop.

Een ontmoeting met een vrouw met borstkanker deed ons beseffen dat vrouwen in zo’ n situatie ook veel voor elkaar kunnen betekenen. Door te praten, te delen, elkaar van advies te voorzien en nieuwe inzichten te krijgen.

De Samen Varen verwenweek haalt deze groep vrouwen uit hun isolement door lotgenotencontact, informatievoorziening, geestelijke en lichamelijke aandacht. Een week lang in de watten worden gelegd, niet hoeven te koken, te genieten van het uitzicht, het aanbod van activiteiten en nieuwe mensen ontmoeten. En bovenal heel veel plezier hebben en kunnen genieten ondanks alle zorgen.

De ervaring met Samen Varen draagt bij aan de mentale gesteldheid van de deelnemers en, niet onbelangrijk, ook voor de naaste dierbaren van de deelnemers. Ook voor de 30 vrijwilligsters is het een week van bezinning en naastenliefde.

Meer info over de doelstellingen, achterliggende gedachten en het privacyreglement van de Stichting Samen Varen vind je hier;

"Leven door dichtbij elkaar te zijn"