Stichting Samen Varen

Vaar je met ons mee?

Ieder jaar maken we in de eerste week van november een vaarverwenweek.
We hebben plek voor 45 gasten en een team van 30 vrijwilligsters biedt een gevarieerd en uitgekiend verzorgings- en activiteitenprogramma aan. We zijn te gast op de Prins Willem Alexander, een zorgcruiseschip en varen ieder jaar een andere route door Nederland.

De dagen zijn gevuld met een uitgebreid ontbijtbuffet, verschillende workshops zoals dans, Yoga, creatief en zang. Er zijn diverse verzorgende behandelingen. Kapper, fysiotherapie, tactiel massage, schoonheidsspecialiste en de mogelijkheid bestaat om met sociaal psychotherapeuten prive, of in groepsverband te praten. We gebruiken de lunch en diner aan boord en er is iedere avond een ander avond programma. Ook bestaat de mogelijkheid om iedere dag een andere stad te verkennen na het afleggen van de dagelijkse vaarroute. Of gewoon heerlijk ontspannen op het dek in een stoel kijken naar wat er allemaal aan de waterkant voorbij komt.

De vaarverwenweek is kosteloos voor de gasten. Aanmelding geschiedt via intermediairs en via onze ambassadeurs, dat zijn de vrouwen die we al een keer hebben mogen verwelkomen op het schip. En natuurlijk via ons eigen netwerk van inloophuizen, mama-care afdelingen, huisartsen en oncologen.

We vragen na aanmelding een uitgebreid inschrijfformulier in te vullen, waarin we vragen om ziektebeeld, je financiële situatie, welke ondersteuning er nodig is gedurende de week en welke specifieke dieet en/of andere zaken belangrijk zijn. Op basis daarvan kunnen we laten weten of we de aanvraag kunnen honoreren. We hebben indien nodig persoonlijk contact met je voor je aan boord gaat. Kiezen voor jezelf en aan boord komen is natuurlijk spannend, met 75 onbekenden, maar dat geldt voor ons allemaal.

Zie hieronder een van de filmpjes over de vaarweken.

 

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek, bel of mail ons dan. Onze contactgegevens vind je hier

"Mama, je bent weer vrouw"